Postní sbírka 2020 - Aktuální pomoc Bejrútu

Dlouhodobě pomáháme ohroženým rodinám přímo v Bejrútu vyrovnat se s tíživými důsledky chudoby a útěku před syrskou válkou. Díky Postní sbírce nyní věnujeme 800 tisíc korun na bezprostřední pomoc po ničivé explozi, která dále umocňuje sociální a ekonomickou krizi v zemi, kde žije až jeden a půl milionu uprchlíků. Prostředky využijeme na opravy materiálních škod, nákup zdravých potravin a školních potřeb pro ty nejvíce potřebné v Bejrútu. Přidat se můžete i vy. Děkujeme.

Dar pro projekt Postní sbírka 2020 - Aktuální pomoc Bejrútu
(například „babička“, „milý kolega František“ nebo název Vaší firmy apod.)
(pro správný tvar slovesa na certifikátu)

Vaše údaje jsou u nás v bezpečí. Jak je zpracováváme, najdete na www.diakoniespolu.cz/moje-udaje

čtyřiplusdva=

Další informace

Diakonie ČCE v Libanonu podporuje ve spolupráci s místními organizacemi provoz školy, školky, zdravotnického centra a poskytuje materiální a psychosociální pomoc těm nejchudším, kteří by jinak neměli k těmto základním službám přístup. Komunitní centrum Tahaddi nabízí materiální pomoc i dlouhodobou perspektivu změny, jakkoliv je současnost mnoha jejich klientů především o bezprostředním přežívání. Dvě desítky žen zaměstnává v sociální krejčovské firmě a poskytuje kvalitní vzdělání a volnočasové aktivity 450 dětem, které by jinak neměly šanci vůbec do školy chodit.

Komunitní centrum Tahaddi provozuje v Libanonu křesťanská organizace Merath. Naše projekty v Libanonu realizujeme také za podpory Ministerstva zahraničí ČR.