Postní sbírka 2021 - Pomoc dětem v Libanonu

Váš dar pomůže rodinám syrských uprchlíků a chudým místním rodinám v Libanonu. Podpoříme vzdělávací komunitní centrum Tahaddi, které připravuje předškolní děti na regulerní školní docházku a učí děti, které se do libanonských státních škol nedostanou. Z darů tvoříme také sociální fond, který slouží nejchudším rodinám na pořízení základních potřeb do domácností. To vykompenzuje výpadek příjmů ve chvíli, kdy rodina pošle dítě do školy místo žebrat nebo do práce.

Dar pro projekt Postní sbírka 2021 - Pomoc dětem v Libanonu

Vaše údaje jsou u nás v bezpečí. Jak je zpracováváme, najdete na www.diakoniespolu.cz/moje-udaje

sedmplusšest=

Další informace

V Libanonu podporujeme ve spolupráci s místními organizacemi rodiny, které utekly před válkou ze Sýrie a chudé místní rodiny z hostitelské komunity.

Spolupracujeme s komunitním centrem Tahaddi a křesťanskou organizací Merath. Naše projekty v Libanonu podporuje také Ministerstvo zahraničí ČR.

Komunitní centrum Tahaddi nabízí materiální pomoc i dlouhodobou perspektivu změny, jakkoliv je současnost mnoha jejich klientů především o bezprostředním přežívání. Dvě desítky žen zaměstnává v sociální krejčovské firmě a poskytuje kvalitní vzdělání a volnočasové aktivity 450 dětem, které by jinak neměly šanci vůbec do školy chodit.