POSTNÍ SBÍRKA PRO ZÁTARÍ

V jordánském uprchlickém táboře Zátarí plyne čas pomalu. Lidé, které z domovů vyhnala válka v Sýrii, tu tráví mnohdy už šestý rok. Diakonie jim pomáhá od roku 2012. V našich rekvalifikačních kurzech se mladí mohli naučit šít nebo pracovat s počítačem. Podporujeme ženy, které zažily násilí, a nabízíme volnočasové aktivity pro děti. Pomáháme dětem a mladým lidem vyrovnat se se zážitky z války i životem v táboře.

Postní sbírka 2018 na podporu lidí v jordánském uprchlickém táboře Zátarí přinesla rekordní výtěžek 670 337 korun. Tuto částku jsme ještě navýšili o výtěžky dalších sbírek a o dar našich partnerů z USA. Celkem jsme tak do Zátarí odeslali více než 1,1 milionu korun.

Díky Vaší pomoci jsme rozšířili centrum Peace Oasis – Oázu míru uprostřed pouště uprchlického tábora. Zvětšili jsme stávající kapacity komunitního centra, aby lidé měli víc prostoru k setkávání, sdílení i konkrétním programům pomoci, které pro ně organizujeme. Nadto budeme stavět nové a bezpečné hřiště pro děti, zastíněné před ostrým pouštním sluncem, vybavené houpačkami, prolézačkami nebo skluzavkou. V Zátarí si totiž děti nemají kde hrát.

Děkujeme, že jste se do sbírky zapojili. Vážíme si Vaší ochoty myslet na ty, kteří museli uprchnout před těžkým a nekonečným válečným konfliktem. Vážíme si Vaší důvěry ve smysluplnou práci Diakonie nejen v naší zemi, ale také za hranicemi.

Pomohu syrským uprchlíkům s návratem domů