POSTNÍ SBÍRKA PRO ZÁTARÍ

V jordánském uprchlickém táboře Zátarí plyne čas pomalu. Lidé, které z domovů vyhnala válka v Sýrii, tu tráví mnohdy už šestý rok. Diakonie jim pomáhá od roku 2012. Pořádali jsme rekvalifikační kurzy šití, holičství a IT, podporujeme mladé ženy, které zažily násilí, a volnočasové aktivity pro děti. Pracujeme s dětmi a jejich rodiči a nabízíme jim aktivity, které pomáhají vyrovnat se se zážitky z války i životem v táboře.

Ahmed v akci - vloni prošel kurzem holiče 10 kurz šití Fotbálek

V Zátarí žije víc lidí než ve Zlíně. Víc než polovina z nich jsou děti a mladiství, ale jen každé druhé dítě může chodit do školy. Nejmladší děti se narodily už do syrské války a zatím vůbec nepoznaly, co to je žít v míru. Trpí nudou, nedostatkem podnětů a strachem. Diakonie pro děti v Zátarí zajišťuje psychologickou pomoc, hry a skupinové aktivity, které jim pomáhají zmírnit trápení a rozvíjet se i v omezujících podmínkách tábora. Pořádá také setkání mladých lidí, kde se řeší témata, jako poznání a zvládání emocí, vztah k vrstevníkům, vztahy s dospělými, konflikt a mír nebo budoucnost. Do pomoci se zapojují i obyvatelé tábora jako dobrovolníci. Vše se odehrává v komunitním centru Peace Oasis.

Náš sen

Chceme rozšířit komunitní centrum Peace Oasis, kde se lidé scházejí, o knihovnu a kavárnu a získat tak další prostory. Díky tomu budeme moci pomáhat více lidem. Pomozte nám vybudovat oázu míru uprostřed uprchlického tábora.

Potřebujeme vaši pomoc

Číslo účtu: 2400384700/2010, variabilní symbol: 314xxxx (číslo sboru)

logoCRHA

Diakonie pomáhá v Zátarí s podporou Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Vzkaz velvyslance Petra Hladíka a synodního seniora Daniela Ženatého

Pomůžu přinést radost do Zátarí

Jak letos pomůžeme v Zátarí?

Celkem pracujeme s 0 dětmi i dospělými
Uspořádáme pro 0 lidí komunitní setkání